Alapítványi programok novemberben

A Szombathelyi Zsidó Hitközség Szociális és Kulturális Alapítványa két programra várja az érdeklődők jelentkezést. November 8-án az eisenstadti zsidó temetőben mutatják be a feldolgozott sírkövek adatait, november 20-án pedig a bécsi Zsidó Múzeumba szerveznek kirándulást.

JuedischerFriedhof

2015. november 8. (vasárnap)

11 órától az eisenstadti / kismartoni zsidó temetőben mutatják be a feldolgozott 1.080 sírkő adatait – a bécsi főrabbi részvételével, aki szeretne Kádist mondani. Sajnos Eisenstadtban már egy zsidó személy sem él, de az adatbázisból kiderült: sok kapcsolat fűzte az ottani közösséget a szombathelyihez.

Az Eisenstadti Zsidó Múzeum igazgatója tisztelettel meghívta közösségünket, hogy vegyünk részt az eseményen, lehetővé téve ezzel a Kádis elmondását. Szeretnénk autóbuszt indítani, remélve hogy lesz rá igény. Férfi hittestvéreinkre feltétlenül számítunk a minjenhez!

Várjuk minden hittestvérünk és barátunk jelentkezését, aki szeretne osztozni velünk kismartoni múzeum lelkes kollégái által végzett munka eredményében! Az autóbusz szervezése és az idő közelsége miatt mielőbbi visszajelzését kérünk!

2015. november 22. (vasárnap)

Kirándulást szervezünk Bécsbe, a Zsidó Múzeumba, a részletes program még szervezés alatt. Eisenstadton keresztül mennénk, ahol megtekintetnénk a már említett múzeumot is.

Az útiköltség díja 4.000 Ft/fő, hitközségi tagoknak ingyenes, hozzátartozóknak 50%. kedvezmény A belépődíjak fizetendők, a kirándulás önellátó.

Kérem, mindkét esetben jelezzék a részvételi szándékot, és azokkal is osszák meg az információt, akikhez esetleg híreink nem jutnak el!

Telefon: 20/569-6569, e-mail: sugijuci@hotmail.com

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Comments are closed.