Grósz Andor: A vidéki zsidóság kiemelt figyelmet érdemel

Szombathelyen járt pénteken az azóta Mazsihisz-elnökké választott Grósz Andor, aki kiemelt figyelmet kíván fordítani a vidéki hitközségekre és a fiatalságra. Együtt gyújtott gyertyát a szombathelyi közösséggel: a hitközség legújabb tagja, a 12 éves Kira bát micváját, vagyis névadóját ünnepelték.

Grósz Andor – akit Sugár Judit hitközségi elnök köszöntött – a pénteki gyertyagyújtás után elismerően szólt a szombathelyiekről. Mint mondta, örömteli, hogy vannak fiatalok, akik saját elhatározásból csatlakoznak ehhez az összetartó közösséghez, ahol remélhetőleg ők lesznek azok, akik a jövőt biztosítják a helyi zsidóság számára.

Az azóta megválasztott elnök arról is beszélt a Batthyány téri Bernstein Béla Kulturális Központban, hogy egységes, békés, nyugodt közösséget kíván építeni. Az orvosként dolgozó, a honvédségnél tábornoki rendfokozatig jutó professzor a nehéz helyzetben lévő neológ zsidóságért szeretne munkálkodni. Kiemelte, hogy a vidéki hitközségekre az eddiginél nagyobb figyelmet kíván fordítani, hiszen távol vannak a fővárostól, ember- és forráshiánnyal küzdenek. Úgy tervezi, külön szervezeti egységet hoz létre a vidéki zsidóság ügyeinek segítése érdekében. Helyzetükről, problémáikról a helyszínen kíván tájékozódni, első kézből szeretne informálódni, hogy a lehető legjobb megoldások szülessenek – jegyezte meg. Hozzátette azt is, hogy fontos megszólítani a fiatalságot, ebben is a vidékiek segítségére lesz.

Szöveg: Haitzmann Ágnes / fotó: Kardos Tamás

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Comments are closed.