Köszöntő

markus_sandor-182x300 (1)

Tisztelt Olvasó!

Őszinte nagyrabecsülésem fejezzem ki mindazoknak, akik létrehozták és karbantartják ezt a fórumot és azoknak is akik bármely okból kíváncsiak Ránk!

Nem is olyan rég, úgy éreztük eljött az ideje, hogy hallassunk magunkról és megosszuk másokkal is vallásunkat, hitünket és kultúránkat, mindazt, amit őseinktől, tanítóinktól, szüleinktől ránk hagyományozott sorsunk. Nincs takargatni valónk! A Holokausztot túlélt elődeink zártsága, bizalmatlansága, ismert okok miatt talán érthető volt, azonban mi, akik már más világban nőhettünk fel, éppúgy vállaljuk magyarságunkat, ugyanúgy egyenrangú magyar állampolgároknak érezzük magunkat, mint bárki más!

Elsősorban magyarok vagyunk, akik zsidó vallást örököltek és azt igyekeznek megtartani és megélni. Nekünk is könnybe lábad a szemünk a Himnusz hallatán, mi is megéljük minden örömét és büszkeségét, ha egy magyar sportoló a dobogó legtetejére áll és még sorolhatnám. Nem vagyunk mások, csak más a vallásunk, mint a nagy átlagnak. Ezért igazán nem jár megkülönböztetés! Az a sok zsidóságunkról kitalált, vagy elferdített, félremagyarázott híresztelés, kitalált rosszindulatú megjegyzés, semmi másra nem jó, mint hangulatkeltésre, gyűlölködésre.

Nos, mi kinyitottuk székházunk kapuit, mindenki aki jó szándékkal közelít, értelmes és érdemes párbeszédet, akár vitát kíván velünk folytatni, vagy csak egyszerűen kíváncsi ránk, azt barátként fogadjuk és a kapott tiszteletet visszaszolgáljuk!

Nagyon szeretnénk elérni, hogy úgy mint az dicső őseink esetében a háború előtt is volt,   Szombathely polgárságának elismert és hasznos tagjai lehessünk, ezért azt kérem e honlapon keresztül a Tisztelt Olvasótól, hogy segítsen bennünk ez irányú törekvéseinkben!

Tisztelettel:

Márkus Sándor
Hitközségi elnök

Comments are closed.