Megmutatni a sokszínű Izraelt

Jelinek Endrét választotta meg elnökének tisztújító közgyűlésén a szombathelyi Magyar ­ Izraeli Baráti Társaság, amelynek alapvető célja a kulturális kapcsolatok fejlesztése. Az örökös tiszteletbeli elnök a folytonosság jegyében továbbra is Szántóné dr. Balázs Edit történész.

szantone_dr_szabo_edit

A Szemtől szemben­-tárlat tablóit szívesen látnák Szombathely izraeli testvérvárosában. A képen Szántóné dr. Balázs Edit. Fotó: Szendi Péter

A Magyar-Izraeli Baráti Társaság évekig sikerrel működött a megyeszékhelyen: az őszi zsidó fesztivál eseményei rendszerint nagy érdeklődést váltottak ki a közönségből. Eck­Varga Zsuzsa elnök halála után űr támadt a társaság életében. Ezt az űrt készül betölteni az új szakaszt kezdő, egyesületi formában működő társaság: a hétvégi tisztújító közgyűlésen elnökséget választottak, terveket vázoltak föl.

Az örökös tiszteletbeli elnök a folytonosság jegyében továbbra is Szántóné dr. Balázs Edit történész, az elnöki tisztet Jelinek Endre vállalta, aki érdeklődésünkre elmondta: a társaság alapvető célja, hogy a sokszínű Izrael kultúráját közelebb hozza a szombathelyiekhez. Ennek érdekében láttak hozzá a tavaszi izraeli filmnapok szervezéséhez, de még ebben az évben folytatódik a zsidó vacsorák hagyománya is. A Szemtől szemben-­kiállítás utaztatható tablóit pedig szívesen látnák Szombathely izraeli testvérvárosában: a Magyar-Izraeli Baráti Társaság folytatja­-megkezdte a munkát.

Forrás: Vas Népe / szerző: Ölbei Lívia

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Comments are closed.